Home » Szolgáltatás » Mindenekelőtt a praktikum — gumi autószőnyeg

Mindenekelőtt a praktikum — gumi autószőnyeg

Szeretjük, ha az autónkban rend és tisztaság van, persze ez nem mindig sikerül. Érdemes azonban tennünk valamit, mert az autó takarítása – valljuk be – nem kellemes időtöltés. Segítsünk magunkon és vásároljunk autószőnyeget. Az autószőnyeg praktikus megoldás a padlózat tisztaságának fenntartására, ráadásul az autó állagát is megóvjuk, nem csak magunkat.

Az autószőnyeg egyszerre több funkciót is ellát

Először az autószőnyegek nemcsak a szennyeződéstől védik meg az eredeti kárpitozást, de a nedvességtől is. Különösen a gumi autószőnyegek használatával kerülhetjük el az autó padlózatának korrózióját, vagy a szőnyeg alatt megtelepedő gombásodást. Másodszor, az autószőnyegek használata nagymértékben leegyszerűsítik az autó tisztán tartását.

Autószőnyeg vásárlása nem okoz gondot egyetlen autó tulajdonosának sem

Hogyan válasszuk ki a megfelelő autószőnyeget

Döntsük el a vásárlás célját.

Ha csak a szépség miatt van szükségünk autószőnyegre, akkor a legegyszerűbb, vagy a legszebb modellt válasszuk ki, és szükség szerint cseréljük. Ha az autószőnyeget praktikus célból vásároljuk, akkor érdemes gumi  autószőnyeget választanunk.

Annak ellenére, hogy az autószőnyegek egyszerű autóipari termékek, az utastérben betöltött fontos szerepükre való tekintettel, érdemes nagyon körültekintően kiválasztani.
A jó minőségű gumi autószőnyeg abszolút „nem fél” sem a fagytól, sem a melegtől: nem reped meg, és nem keményedik meg a hidegben.

Univerzális vagy méretpontos autószőnyeg?

Az univerzális autószőnyeg előnye kizárólag az árában mutatkozik meg. A méretpontos autószőnyeg drágább, de használatával biztosan elkerüljük, hogy akár a piszok akár a nedvesség a szőnyeg alá kerüljön. Mindannyian tudjuk, hogy milyen károkat képes előidézni az állandó nedvesség az autó padlóján. A legnagyobb baj azonban az, hogy csak akkor vesszük észre, amikor már általában késő.

Tanulmányozzuk át a különböző gyártók termékeit, és hasonlítsuk össze az autószőnyeg árakat. A túl magas ár nem mindig arányos a minőséggel, a túl alacsony ár pedig óvatosságra ad okot.