Home » Szolgáltatás » Kihívás elfogadva – kis nappali ötletek

Kihívás elfogadva – kis nappali ötletek

Egy kisebb szoba is igazán stílusossá alakítható úgy, hogy kihozzuk a maximumot a rendelkezésre álló térből. Kis nappali ötletek alapján ez a terület lehet kifinomult és egyben mutatja az ott élők egyéni ízlésvilágát. Így, amint elkészül, büszkén hívhatunk vendégeket és mutathatjuk meg nekik az esztétikusan berendezett nappalinkat.

Nem árt tisztában lenni azonban az alapvető dolgokkal, mint a pontos méretek, hogy tudjuk, melyik bútorból mekkora fér be. Kis nappali ötletekkel együtt jegyezzük fel a számokat, mi mekkora méretű és milyen tárolót vagy ülőalkalmatosságot szánunk oda. Mivel a nappali a legfőbb rész a lakásban, hiszen sokat tartózkodunk ott, emiatt szükségesek tárolók is.

Ekkora helynél előre kell tudnunk a bútorok nagyságát és nem árt tervet készíteni, hogy mit hol helyezzünk el. Kis nappali ötletek segítségével kutakodhatunk a neten is ez irányban. Keressünk akkora szekrényeket és foteleket, amekkorák oda illenek. Lehetnek a falon polcok is, díszek és képek mellett, de legyen egy alapstílus, ami szerint szeretnénk berendezni ezt a helyiséget.

Az ülőalkalmatosságoknál válasszunk olyan darabokat, amelyeknek látszik a lábuk, mert ezek levegősebb hatást keltenek, mint mondjuk egy tömör fotel. Kis nappali ötletek között kutakodjunk úgy, hogy minden passzoljon, tehát a fal vagy a tapéta színe, a szőnyeg, a függöny, a kanapé, a bútorok, hogy igazán választékosan alkossunk.

Pici helynél érdemes feltenni egy-két tükröt is, a tértágító hatás miatt, emellett, ha ezek különleges darabok, még jobban megerősítik a stílusunkat. Natúr falszínekkel szintén nagyobbnak fog látszani a szoba, mint amekkora valójában, ezen kívül, ha vonalakat használunk mintaként, akkor is ezt a hatást érhetjük el.

A függőleges vonalak látszólag növelik a belmagasságot, míg a merőlegesek szélesítik azt. E célra használhatunk csíkos tapétát vagy szőnyeget. Kis nappali ötletek alkalmazásával válasszuk ki a tökéletes kanapét, ahová majd leheveredhetünk filmezni vagy ami a barátokkal való beszélgetésre is kiváló lesz.

Ekkora helyen, ennél a bútornál figyeljünk arra, hogy ez csak kétszemélyes legyen maximum, különben nem fog beférni mellé más, mint például egy asztalka, amire a távkapcsolót, az italt vagy a vendégeknek a kínálnivalót tehetjük. Kis nappali ötletek alapján még lényeges, hogy a függönyt miként tesszük fel, ugyanis, ha az ablak fölé helyezzük a karnist, optikailag növeli a belmagasságot. Ha minden jól van megválasztva, akkor kapunk egy helyet, ahol igazán jól érezhetjük magunkat.